Viselkedési normák

2019.12.23

Néhány gondolat, mely elvek, szabályok betartására kérnénk meg:

A vízi közlekedés szabályait a Hajózási Szabályzat és a Túravezető rögzíti. Vízen tilos bármilyen tudat-, vagy állapotmódosító, ajzó-, lassító vagy gyorsító szer fogyasztása. A természetben jól érezzük magunkat, és elfogadjuk, hogy ezzel mások is így vannak. Szeretünk nyugodtan aludni, és elfogadjuk, hogy ezzel mások is így vannak.

Szeretjük, ha barátokra lelünk, és elfogadjuk, hogy ezzel mások is így vannak.

Ez ilyen egyszerű.

Vigyázz a természetre, figyelj a tisztaságra, tartsd be a környezetvédelmi előírásokat, de elsősorban az emberi jó ízlés szerint cselekedj! Kérjük, vigyázz a felszerelésre, előtted mások is vigyáztak rá, utánad mások is használni szeretnék. Gondatlanságból történő károkozás esetén anyagi felelősséggel tartozol. (Ilyen ugyan még nem volt, de ki tudja...)

A Túravezető kötelessége, hogy a túrát biztonsággal végigvezesse, ennek érdekében döntéseket hoz, ha kell utasításokat ad. (Nem szeretjük, de néha kell.) Döntéseiért ő tartozik felelősséggel, ezért - mivel jól ismeri a helyi körülményeket - kérünk, ne vitatkozz. A Túravezetőnek joga van a túra biztonságos, folyamatos és jó hangulatú lebonyolítását akadályozókat vagy a társaikkal együtt nem működőket eltávolítani a túráról. (Ilyen sem volt még soha, de az ördög nem alszik.)